U bevindt zich hier :  startpagina

Gezonde lucht op school. Daar gaan we voor!

Waarom? Omdat leren in een gezonde klasomgeving een hoop voordelen heeft! Leerlingen en leerkrachten voelen zich beter in een klas vol zuurstof, ze zijn meer gemotiveerd en ervaren minder gezondheidsklachten. Bovendien is er een direct verband tussen de leerprestaties en de kwaliteit van het binnenmilieu in de klas.
Hoe? Ga aan de slag met het project air@school!

fb_airatschool

Deel dan je ervaringen, reacties, filmpjes en gemaakte afspraken met andere scholen en blijf op de hoogte van initiatieven op andere scholen. Link de pagina op deze site naar de sociale media van jou school of klik door naar de facebookfanpagina van air@school.
www.facebook.be/airatschool

Air@school filmpje - De eerste de beste commercial show

Starten met air@school op jouw school? Bekijk de film en laat je inspireren!

Op de air@school-DVD zie je hoe Claire (Sien Eggers) haar toolkit voorstelt: een reeks uitvindingen om de lucht in de klas gezond te maken.
Door in te schrijven kan je de volledige toolbox ontlenen bij het Logo van je regio en ontvang je per inschreven klas een grote poster.

Ontdek op deze site het project air@school, ga aan de slag met de materialen en maak het binnenmilieu van je school gezond! Vorige schooljaren werkten al meer dan 300 scholen met het project en wat blijkt: air@school werkt! De resultaten van de grondige evaluatie (na de eerste jaargang) kan je nalezen in het evaluatierapport.

stjozeftielt05   Foto Middenschool Kapellen 4   Foto Middenschool Kapellen 2    stjozeftielt01

Klik door op de site en vind alle praktische informatie over het project of meer theoretische achtergrond omtrent het belang van een gezond binnenklimaat.

Het project air@school is een project van de Projectgroep Milieu & Gezondheid op School,
een samenwerking van de Vlaamse Logo's, het VIGeZ en het Agentschap Zorg en Gezondheid.